ГоловнаСвіт

Зеленський прокоментував інформацію про блокування двома членами НАТО купівлі зброї Україною

У блоці немає обʼєднаної позиції щодо військової допомоги.

Зеленський прокоментував інформацію про блокування двома членами НАТО купівлі зброї Україною
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський прокоментував інформацію ЗМІ про те, що Німеччина за підтримки Нідерландів заблокувала покупку зброї через НАТО.

На спільному з генсеком блоку Єнсом Столтенбергом брифінгу Зеленський зазначив, що це питання глибокого обговорювалося.

"Як ви розумієте, обʼєднаної позиції щодо вступу України в НАТО серед 30 держав поки що немає, але більшість країн нас підтримує. І так само немає обʼєднаної позиції серед держав щодо військової допомоги, особливо в таких контрактах. Але я відчуваю повну підтримку генерального секретаря і ми знаходимо інші кроки для вирішення цих питань", – заявив він.

Столтенберг прямо цю інформацію не коментував, але сказав, що Агенція закупівель НАТО допомагає закупати певну зброю і обладнання для України, так само закупівлі відбуваються за двусторонніми угодами з країнами. 

Нагадаємо, днями німецьке видання Bild повідомило, що колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель особисто блокувала поставку Україні озброєння в рамках НАТО. За даними видання, з травня 2021 року Німеччина блокує іншим членам Альянсу можливість продавати зброю Україні. Зокрема, йдеться про партію з 90 великокаліберних снайперських гвинтівок Barrett M82 зі США та 20 комплексів протидії дронам EDM4S-UA з Литви. 

Міністр оборони Олексій Резніков також говорив, що минулого місяця Берлін через Агентство НАТО з підтримки та постачання наклав вето на закупівлю Україною збройних систем для протистояння російській агресії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram