ГоловнаСвіт

До Польщі прорвалися майже 50 мігрантів

Поліція затримала 22 громадян Іраку.

Майже 50 мігрантів ввечері у суботу, 13 листопада, прорвалися на територію Польщі з Білорусі у районі населеного пункту Стажина.

Про це поліція Підляського воєводства Польщі повідомила у Твіттері.

“Вчора, до 17:00, біля Старжина до Польщі увірвалися близько 50 осіб. У розшуку мігрантів, які нелегально перетинають кордон, брав участь 21 поліцейський, а також військовослужбовці та співробітники прикордонної служби”, – йдеться у повідомленні.

Співробітники поліції затримали 22 громадян Іраку.

Окрім того, польська поліція повідомила, що ввечері 13 листопада в районі населеного пункту Колонія Клюковіце мігранти під час спроби перейти кордон атакували камінням поліцейських. Вони пошкодили каску одного з них, а також поліцейський автомобіль.

Нагадаємо, білоруські військові у ніч проти суботи, 13 листопада нищили загородження на кордоні з Польщею, використовуючи спеціальне обладнання.

Станом на 13 листопада з білоруського боку в безпосередній близькості до кордону перебувало до 5 тисяч мігрантів, загалом на території Білорусі налічують до 20 тисяч мігрантів.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський проінспектував потенційно небезпечну ділянку україно-білоруського кордону. Наразі визначено 10 ділянок, де може відбуватися основний підхід мігрантів до державного кордону України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram