ГоловнаСвіт

​США успішно випробували гіперзвукову ракету HAWC

Снаряд розвинув швидкість у 5 Махів.

Сполучені Штати Америки на минулому тижні провели перше успішне випробування гіперзвукової ракети, яка розвинула швидкість близько 5 Махів (тобто у п'ять разів швидше звуку).

Про це повідомило Управління оборонних науково-дослідних проєктів Міністерства оборони США (DARPA).

Фото: darpa.mil

Крилата ракета HAWC (Hypersonic Air-breathing Weapon Concept, концепт гіперзвукової повітряно-рективної зброї) розроблена компанією Raytheon Technologies та оснащена прямоточним повітряно-реактивним двигуном Northrop Grumman, що працює на вуглеводневому паливі. Вона призначена для запуску з винищувачів кількох типів, включно з F-35 Lightning II.

"Льотні випробування ракети HAWC стали успішною демонстрацією можливостей, які зроблять гіперзвукові крилаті ракет високоефективним знаряддям для наших військових" - заявив керівник програми Ендрю Кнодлер.

Раніше американські військові разом з розробниками провели кілька успішних льотних випробувань HAWC без запуску ракети, а у грудні 2020 року спроба першого запуску закінчилась невдало.

Нагадаємо, що Росія у кінці 2020 року заявила про успішне випробування гіперзвукової ракети "Циркон". Швидкість її польоту становить понад 8 Махів, тобто у вісім разів більше від швидкості звуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram