ГоловнаСвіт

МЗС рекомендує громадянам України негайно залишити територію Афганістану

Причиною стала ескалація збройного конфлікту в державі.

МЗС рекомендує громадянам України негайно залишити територію Афганістану
Фото: picture alliance/YAN ZHONGHUA

Міністерство закордонних справ наполегливо рекомендує громадянам України, які продовжують перебувати в Афганістані, негайно залишити територію цієї країни.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

“У зв’язку з ескалацією збройного конфлікту в Ісламській Республіці Афганістан Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує громадянам України утриматися від будь-яких поїздок до Афганістану до стабілізації безпекової ситуації, а тим, хто продовжує перебувати в цій країні, – негайно залишити її територію”, - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначають, що в разі загрози життю або здоров’ю, виникнення інших обставин, що вимагають негайного консульського реагування, громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України в Таджикистані за телефоном «гарячої лінії»: +992 900006520, на електронну адресу: [email protected] або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України за номером телефону +38 044 238-16-57, електронна адреса: [email protected].

Напередодні радикальний ісламістський рух "Талібан" узяв під контроль 150-тисячне місто Газні, адміністративний центр однойменної провінції, що розташоване приблизно за 130 км на південний захід від столиці Кабула.

Талібан контролює вже приблизно дві третини Афганістану, і американська розвідка вважає, що Кабул може здатися до кінця осені.

Таліби активізували наступ на тлі виведення сил НАТО та союзників з Афганістану. Протягом останніх днів таліби захопили велику кількість міст, у тому числі стратегічно важливий Кундуз, в якому тривалий час розташовувалася база контингенту Бундесверу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram