ГоловнаСвіт

Під Мінськом можуть будувати табір для політв'язнів, - CNN

Будівлі облаштовані заґратованими вікнами і трьома електрифікованими парканами. 

У Білорусі неподалік Мінська зводять імовірний табір для політв'язнів. Він огороджений трьома електрифікованими парканами, скрізь розміщені камери відеоспостереження, а на вікнах бараків встановлено ґрати, пише CNN.

Цей комплекс будівель розміщено на території радянського ракетного сховища, приблизно за годину їзди від Мінська, біля селища Новоколосово. 

Фото: CNN

Опозиційні активісти вже давно висловлювали побоювання, що режим Олександра Лукашенка почне будувати спеціальні табори для затриманих за політичними мотивами, якщо звичайні в'язниці будуть переповнені. 

Старший радник однієї з лідерок білоруської опозиції Світлани Тихановської Франак Вячорка в коментарі до відзнятих CNN матеріалів можливого майбутнього табору сказав, що ідея побудови такого закладу не дивує, адже незабаром у країні готуються нові протести – 9 серпня буде річниця оголошення Лукашенка президентом. 

CNN стверджує, що наразі немає даних про те, що в цьому таборі під Новоколосовим уже є ув'язнені. Представник західної розвідки сказав журналістам, що використання об'єкта як табору для політв'язнів можливе, але прямих доказів немає. 

Місцеві мешканці, однак, у спілкуванні з журналістами назвали цей об'єкт "табором". За їхніми словами, об'єкт охороняють військові і не дають жителям ходити біля нього. 

У Білорусі, за неофіційними підрахунками, нині більше 400 політв'язнів. Лідерам опозиції загрожує по 12 років позбавлення волі, а журналістів та опозиційних блогерів затримують за "екстремізм". Докладніше про це читайте в інтерв'ю LB.ua із сестрою однієї з ключових опозиціонерок Марії Колесникової Тетяною Хомич. 

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram