ГоловнаСвіт

Макрон отримав ляпаса під час спілкування з громадянами (оновлено)

Інцедент стався у департаменті Дром.

Президент Франції Еммануель Макрон відвідав департамент Дром на південному сході країни, де зустрівся з громадянами. Коли Макрон вирішив підійти до зустрічаючих його громадян, один з чоловіків вдарив його по обличчю.

Інцедент потрапив на відео, яке поширили в соцмережах.

На ньому видно, як чоловік дає ляпаса президенту, після чого до нього одразу підбігли охоронці та затримали.

Оновлено. Поліцейські повідомили, що затримали двох осіб, не розкриваючи їхні особистості, передає Deutsche Welle. Своєю чергою, прокуратура заявила, що мотиви затриманих не відомі.

Прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс заявив, що дії нападника "спрямовані проти демократії", яка передбачає діалог і різні думки, але - "не вербальні образи і не фізичний напад".

Видання зазначає, що за півтора тижні у Франції відбудуться регіональні вибори, що вважаються важливим барометром настроїв громадян країни. Президент Макрон вже кілька днів здійснює робочі поїздки. 

Нагадаємо, у жовтні минулого року устолиці Греції, в Афінах, невідомий чоловік напав на експрезидента Грузії, голову Виконавчого комітету реформ України Михайла Саакашвілі. На опублікованому в соцмережах відео видно, як Саакашвілі оточили шанувальники, але в якийсь момент на нього нападає чоловік у капюшоні і завдає кількох ударів по голові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram