ГоловнаСвіт

Рішення про ПДЧ для України не ухвалюватимуть на саміті НАТО в червні, - Стефанішина

Водночас Україна і НАТО почали практичні консультації про реалізацію проєктів у рамках програми партнерства розширених можливостей.

Рішення про ПДЧ для України не ухвалюватимуть на саміті НАТО в червні, - Стефанішина
Фото: Главком

Рішення про надання Україні Плану дій щодо членства не буде ухвалюватися під час саміту НАТО в червні цього року.

Про це в четвер у Брюсселі заявила віцепрем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, повідомляє "Укрінформ".

"Наступний саміт Альянсу буде досить коротким, тому що він мав бути восени, а відбудеться вже в червні. У нас було дуже багато зустрічей і на рівні послів країн НАТО, і на рівні моїх безпосередніх візаві, таких як заступник генерального секретаря Мірчі Джоане, помічники генерального секретаря. Ми проговорили кілька важливих моментів, рішення про Річну національну програму і, звичайно, політику відкритих дверей. Ми очевидно розуміємо, що нинішній саміт - це не той саміт, де буде прийнято рішення про ПДЧ", - сказала Стефанішина під час зустрічі з пресою за підсумками триденного робочого візиту в ЄС і в НАТО.

Вона також зазначила, що Україна і НАТО почали практичні консультації про реалізацію проєктів у рамках програми партнерства розширених можливостей на основі дорожньої карти, яку раніше генеральному секретарю НАТО передавав президент України.

Нагадаємо, 19 травня президент Володимир Зеленський і прем'єрка Естонії Кая Каллас підписали заяву щодо підтримки вступу України до ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram