ГоловнаСвіт

США вимагають від РФ пояснити переміщення своїх військ біля кордонів України

За словами речника держдепартаменту США, оцінювати подібні переміщення потрібно, пам'ятаючи про події 2014 року в Україні.

США вимагають від РФ пояснити переміщення своїх військ біля кордонів України
Фото: topwar.ru

Вашингтон звернувся до Москви за поясненнями в зв'язку з пересуванням російських військ біля українських кордонів.

Про це повідомив представник держдепартаменту США Нед Прайс, передає “Інтерфакс-Україна”.

"Ми обговорили нашу стурбованість щодо зростання напруженості і порушень режиму припинень вогню з союзниками по НАТО і звернулися до Росії за поясненнями", - сказав Прайс.

Такі дії, за його словами, обумовлені нещодавньою ескалацією російської агресії на сході України і інформацією про пересування російських військ біля кордонів України і в окупованому Криму.

Він також зазначив, що оцінювати подібні переміщення потрібно, пам'ятаючи про події 2014 року в Україні.

"Контекст має значення", - додав Прайс.

Пізніше у понеділок представник Державного департаменту заявив Reuters, що США "відкриті для взаємодії з Москвою" щодо ситуації, назвавши "достовірними" повідомлення про переміщення російських військ біля кордонів України та в окупованому Криму.

"Ми закликаємо Росію утриматися від ескалаційних дій", - сказав речник.

Нагадаємо, що з березня в соціальних мережах почали з'являтися численні відео з російською технікою, що начебто рухається до кордону з Україною. Про додаткове розгортання російських сил біля кордону повідомив і начальник Генерального штабу Збройних сил Руслан Хомчак під час звіту в Верховній Раді.

2 квітня президенти США і України Джо Байден і Володимир Зеленський провели першу телефонну розмову на тлі ескалації бойових дій на сході України і нарощуванні Росією військової сили на кордонах. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram