ГоловнаСвіт

В Ефіопії бойовики вбили 30 людей під час нападу на село

Між двома найбільшими етнічними групами населення йдуть суперечки за владу і ресурси. 

В Ефіопії бойовики вбили 30 людей під час нападу на село
Фото: The National

В Ефіопії бойовики вбили 30 цивільних під час нападу на село в західному регіоні Оромія. Про це з посиланням на свідків пише Reuters.

Ефіопія є другою за неселеністю країною Африки. Влада намагається контролювати декілька гарячих точок, де розгорілося етнічне суперництво за землю, владу та ресурси перед національному виборами, запланованими на червень. 

50-річний фермер Воссен Анданге заявив, що його сусіди були вбиті у ніч вівторка. Жертви були етнічними амхарцями – ефіосемітським народом. 

"Ми вивозили тіла на машині і поховали 30 людей", - повідомив очевидець.

За словами Анданге, він і його родина сховалися від стрілянини в найближчому державному офісі.

Влада звинувачує в нападі групу розкольників від Фронту звільнення оромо – опозиційної партії. Оромо складають найбільшу групу серед населення Ефіопії, а амхарці – другу за чисельністю. 

Криза триває і в регіоні Тіґре, де етнічні групи також зазнають гоніння. Конгрес США цього тижня закликав Білий дім посилити заходи тиску щодо ефіопських політиків, пише The National

Голова комітету з іноземних справ Палати преждставників, демократ Грегорі Мікс та конгресмен-республіканець Майкл МакКол направили держсекретарю США Ентоні Блінкену лист із закликом накласти санкції на тих, хто спричинює бойові дії в Тіґре. 

Опозиційні партії Ефіопії свідчать, що з листопада унаслідок бойових дій між ефіопськими військами і Народним фронтом визволення Тіґраю загинули понад 50 000 людей. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram