ГоловнаСвіт

Меркель і Макрон провели з Путіним спільну відеоконференцію

Лідери Німеччини і Франції закликали припинити вогонь на Донбасі.

Меркель і Макрон провели з Путіним спільну відеоконференцію
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель провели спільну відеоконференцію з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Єлисейського палацу.

Зазначається, що сторони обговорили можливу співпрацю у питанні вакцин. Макрон і Меркель також закликали Путіна поважати права опозиціонера Олексія Навального і зберігати його здоров'я. Обговорювалася також ситуація в Білорусі, де наголошено на необхідності інклюзивного діалогу. 

Сторони також торкнулися питання російської агресії в Україні.

“Було наголошено на необхідності того, щоб Росія взяла на себе тверде зобов'язання по стабілізації режиму припинення вогню в Україні та вироблення шляхів виходу з кризи при дотриманні Мінських угод”, - йдеться у повідомленні на сайті Єлісейського палацу.

Разом з тим пресслужба Кремля повідомила ТАСС, що під час бесіди Путін висловив “серйозне занепокоєння” у зв'язку з посиленням обстрілів на лінії зіткнення.

Російський президент звинуватив Україну у відмові від виконання узгоджених в липні 2020 року в контактній групі "Додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню".

У заяві на сайті німецького уряду про Україну згадується лише двома реченнями. "Обговорювалося також врегулювання конфлікту на сході України. Канцлер і президент Франції закликали до проведення переговорів в нормандському форматі для реалізації Мінських домовленостей", - йдеться у заяві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram