ГоловнаСвіт

Друг Путіна отримав контроль над "Масандрою" в окупованому Криму (оновлено)

Рішення Росії в українському МЗС назвали "нікчемним".

Друг Путіна отримав контроль над "Масандрою" в окупованому Криму (оновлено)
Фото: minagro.gov.ua

Компанія "Південний проєкт", яка належить банку "Росія" (основний акціонер - Юрій Ковальчук, який вважається одним із "гаманців" Володимира Путіна), купила кримський винний завод "Масандра".

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на дані офіційного порталу розміщення інформації про проведення торгів.

Минулого тижня підконтрольне Росії "Мінмайна" Криму завершило приймати заявки на участь у торгах за акції "Масандри". Заявки подали два учасники - окрім "Південного проєкту", це компанія "Естейт Груп". При цьому остання була зареєстрована тільки в кінці жовтня 2020 року зі статутним капіталом 10 тис. рублів.

Компанія "Південний проєкт" виграла торги з ціною 5,327 млрд рублів.

Оновлення. Рішення Росії в українському Міністерстві закордонних справ назвали "нікчемним".

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джаппар наголосила , що Росія вчергове зухвало порушила норми міжнародного гуманітарного права.

"В умовах санкційної ізоляції в Кремлі за копійки пустили з молотка активи незаконно експропрійованого концерну "Масандра" своїй же дочірній компанії. Це рішення юридично нікчемне і Росія нестиме за нього відповідальність", - заявила Джапарова.

Як відомо, у листопаді підконтрольний Росії окупаційний "уряд" Криму виставив на продаж акції винзаводу "Масандра" на електронному аукціоні "РосЕлТорг" зі стартовою ціною 5,3 млрд рублів (69,5 млн доларів США).

Нагадаємо, у грудні 2017 року окупаційна адміністрація Криму провела торги з продажу заводу шампанських вин "Новий Світ" у Судаку. Їхнім переможцем також стала компанія "Південний проєкт", яка перебуває під санкціями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram