ГоловнаСвіт

У Мінську помер чоловік, якого побили за білоруську національну символіку

Роману Бондаренко був 31 рік.

У Мінську помер чоловік, якого побили за білоруську національну символіку
Роман Бондаренко
Фото: Белсат

У Мінську помер 31-річний Роман Бондаренко, на якого поруч з його власним будинком напали "люди в цивільній формі". 

Про це повідомляє Белсат.

Вчора ввечері до "Площі змін", біля якої жив Бондаренко, прийшли невідомі "люди в цивільному". Вони почали знімати стрічки та прапори у національних біло-червоно-білих кольорах, які використовує білоруська опозиція. Почалася бійка, в результаті якої Роман Бондаренко отримав травми. 

Після цього невідомі схопили його і посадили в мікроавтобус. Чоловіка доставили у відділок міліції, звідки його через кілька годин у важкому стані привезли в лікарню, де Романа не змогли врятувати.

Роману Бондаренко був 31 рік. За освітою він художник, але до останнього часу працював директором магазину "Острів чистоти". Є дружина. Служив у спецназі внутрішніх військ.

За словами родича загиблого, Роман раніше не мав проблем з законом. 

"Він дуже обережна людина. Тому що він служив у спецназі і знає, що там роблять з людьми ... Тому він намагався не проявляти особливої протестної активності", - сказав співрозмовник видання.

Після звістки про смерть чоловіка тисячі жителів Мінська вийшли до "Площі змін", щоб вшанувати його пам’ять.

На згадку про вбитого Романа Бондаренка білоруси запалюють свічки.

Нагадаємо, у неділю, 8 листопада, в Білорусі на мирних акціях протесту затримали понад тисячу людей. За даними правозахисного центру "Вясна", відомо про 1023 затриманих, серед яких журналісти, спортсмени, актори, діячі науки та культури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram