ГоловнаСвіт

Опозиція Білорусі закликала до безстрокової акції непокори після таємної інавгурації Лукашенка

"Президент, який має піти, але стверджує, що набрав більше 80% голосів на виборах, провів спецоперацію по своїй самоінагураціі".

Опозиція Білорусі закликала до безстрокової акції непокори після таємної інавгурації Лукашенка
Фото: tut.by

Координаційна рада опозиції Білорусії закликає провести безстрокову акцію непокори після того, як Олександр Лукашенко провів таємну інавгурацію.

Про це повідомив у своєму телеграм-каналі  член президії КР Павло Латушко.

Він написав, що інавгурація "більше нагадує злодійську сходку для коронації чергового злодія в законі", і заявив, що у зв'язку з формальним закінченням попереднього терміну повноважень, з сьогоднішнього дня Лукашенко більше не президент.

"Сьогодні ми стали свідком безпрецедентної ситуації. Президент, який має піти, але стверджує, що набрав більше 80% голосів на виборах, провів спецоперацію по своїй самоінагураціі. Під охороною ОМОНу, в обстановці таємності та секретності, у вузькому колі спішно звезених чиновників. Де радісні громадяни? Де дипломатичний корпус? Чесно кажучи, це більше нагадує злодійську сходку для коронації чергового злодія в законі. Очевидно, що Олександр Лукашенко президент виключно ОМОНу і жменьки брехливих чиновників", - зазначив Латушко.

Він також наголосив, що у Лукашенка був шанс піти.

"Але диявольська жадоба до влади і параноїдальний страх змусили його в черговий раз порушити Закон. З сьогоднішнього дня він більше не президент Республіки Білорусь. Він просто глава ОМОНу, який без знаків розрізнення орудує на вулицях Білорусі, і купки бюрократів. Для нас же, громадян Білорусі, для світової спільноти він тепер ніхто. Прикра помилка історії і ганьба цивілізованого світу. Ми ніколи не погодимося з фальсифікацією і вимагаємо нових виборів! Закликаємо всіх почати безстрокову акцію непокори!", - додав член президії КР.

Нагадаємо, сьогодні у Мінську в Палаці Незалежності відбулася інавгурація Лукашенка. ЦВК Білорусі оголосила про його перемогу на президентських виборах, однак опозиція стверджує, що вибори з великим відривом виграла Світлана Тихановська.

Україна, як і країни ЄС та США, не визнала результати виборів у Білорусі чесними та такими, що відображають реальне волевиявлення громадян.

Про церемонію інавгурації Лукашенка раніше офіційно не повідомлялося. Його промову не транслювали офіційні ЗМІ, як це передбачено законодавством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram