ГоловнаСвіт

Новим прем'єр-міністром Франції став Жан Кастекс

Він відповідав за вихід країни з ізоляції у зв'язку з коронавірусом.

Новим прем'єр-міністром Франції став Жан Кастекс
Жан Кастекс
Фото: APA

Президент Франції Еммануель Макрон призначив новим прем'єр-міністром Жана Кастекса. Про це з посиланням на Єлисейський палац пише "Інтерфакс-Україна".

Раніше нині було офіційно оголошено про відставку Едуара Філіпа з посади прем'єр-міністра.

Кастекс координував виведення країни з режиму ізоляції, введеного у зв'язку з коронавірусом.

Газета "Фігаро" називала Кастекса "історичним саркозистом" - прихильником експрезидента Франції Ніколя Саркозі. Журналісти відзначали його успішний менеджмент у знятті епідеміологічних обмежень.

55-річний Кастекс також відомий своєю роботою в Рахунковій палаті Франції. На муніципальних виборах 15 березня його переобрали в першому турі 75,7% виборців як мера Прада в Східних Піренеях від правоцентристської партії "Республіканці".

Нагадаємо, що голова уряду Франції Едуар Філіп у п'ятницю подав у відставку. Він очолював французький уряд з 15 травня 2017 року. Його відставка відбулася на тлі невдалого результату партії Макрона "Вперед, Республіко!" на регіональних виборах 28 червня. Пропрезидентська партія не змогла зайняти ключові пости, єдиний великий успіх був пов'язаний саме з Філіпом, який виграв вибори в мера Гавра. Згідно з французькою Конституції, Філіп міг запропонувати кандидата в мери, а сам - продовжити роботу головою уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram