ГоловнаСвіт

Європарламент відхилив проєкт бюджету ЄС на 2021-2027

"Пакет недостатній для фінансування зобов'язань, про які комісія доповідала парламенту".

Європарламент відхилив проєкт бюджету ЄС на 2021-2027
Давид-Мария Сассоли
Фото: politico.eu

Депутати Європейського парламенту відхилили пропозицію глави Євроради Шарля Мішеля щодо довгострокового бюджету ЄС на 2021-2027 роки, яку обговорюють на позачерговому саміті Євросоюзу.

Про це голова Європейського парламенту Давид Сассолі сказав на пресконференції після своєї промови з приводу бюджету перед керівниками держав і урядів країн ЄС, передає Інтерфакс-Україна.

"Подана пропозиція неприйнятна для парламенту. Ми не можемо її прийняти. Ми не будемо голосувати за цю пропозицію. Я був дуже чіткий", - заявив голова Європарламенту.

Сассолі додав, що Європарламент, звичайно, спочатку дочекається результату роботи Європейської ради, щоб прийняти відповідне рішення.

"Ми сподіваємося, що результат буде позитивним, і пропозиція буде на висоті амбіції Європейського Союзу (...). Але пропозиція в її нинішньому вигляді є неприйнятною для нас", - підкреслив голова ЄП.

Він пояснив, що в цій пропозиції є багато скорочень на традиційні види політики ЄС.

"Пакет недостатній для фінансування зобов'язань, про які комісія доповідала парламенту", - зазначив Сассолі, вказавши на те, що з таким бюджетом ЄС не зможе відповісти на важливі виклики, які його очікують, наприклад на "Зелений пакт для Європи".

Такий бюджет, продовжив голова ЄП, недостатній для боротьби проти нерівності, мотором якої повинні бути розвиток і економічне зростання.

"Ми не хочемо бачити, що закриваються підприємства, ми не хочемо, щоб робітники втрачали свою роботу. Навпаки, ми хочемо, щоб нова модель розвитку прийшла на допомогу підприємствам і щоб створювалися робочі місця. Пропозиція багаторічного фінансового плану для нас є недостатньою", - заявив Сассолі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram