ГоловнаСвіт

Помер одіозний священник РПЦ, який закликав "взяти Київ"

Владиславу Чапліну стало зле на лавочці біля храму.

Помер одіозний священник РПЦ, який закликав "взяти Київ"
Протоиерей Всеволод Чаплин
Фото: politnavigator.net

У Росії помер колишній голова відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату Російської православної церкви протоієрей Всеволод Чаплін. Про це інформує Интерфакс.

Йому був 51 рік.

Як розповіли парафіяни, Чаплін сидів на лавочці біля свого храму, коли йому раптом стало погано, він впав. Швидка, яка приїхала через 15 хвилин, констатувала смерть.

Чаплін з 2009 по 2015 рік обіймав посаду голови відділу із взаємин Церкви і суспільства РПЦ.

Він відомий своїми одіозними заявами. Зокрема, священник неодноразово закликав "взяти Київ".

"Крим - хороший контрнаступ, але його мало. Київ наша втрачена стародавня столиця, центр Русі. Втрачена в результаті наступу західних ворожих сил. Ми повинні ставитися до захоплення стародавнього Києва та інших навколишніх його російських земель так само, як ставилися наші предки в 40-ві роки, ми можемо змінити цю ситуацію", - заявив він під час виступу в 2019 році.

Чаплін від імені РПЦ наполегливо рекомендував православним не ходити на концерт американської співачки Мадонни. Також виступав з пропозицією створити православні народні дружини, які зможуть "навести лад у своєму місці проживання".

Він закликав боротися з сексуальною освітою в школах. Також Чаплін вимагав дозволити православним банкірам не платити відсотків вкладникам, тому що, на його думку, це "лихварство". Крім того, він висловлювався за застосування смертної кари в окремих випадках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram