ГоловнаСвіт

Свідка у справі про імпічмент Трампа можуть сховати на військовій базі у США

Олександр Віндман висловлював побоювання за свою сім'ю.

Свідка у справі про імпічмент Трампа можуть сховати на військовій базі у США
Фото: EPA/UPG

Армія США вживатиме заходи для забезпечення безпеки важливого свідка у справі про імпічмент Дональда Трампа - співробітника Ради нацбезпеки і провідного спеціаліста по Україні Олександра Віндмана, пише Reuters

Сім'ю Віндмана і самого офіцера можуть перемістити на військову базу, оскільки раніше він висловив побоювання за своїх близьких.

Анонімний високопосадовець повідомив, що армія проводить оцінку безпеки Віндмана відтоді, як він зробив цю заяву. Якщо загроза зросте, його сім'ю переведуть на закриту базу. Джерело відзначило, що армія вживатиме аналогічні запобіжні заходи для всіх без винятку її службовців, якщо ті стикнуться з такою проблемою.

Під час свідчення у Конгресі 19 листопада Віндман заявив, що під час телефонної розмови із Зеленським у липні Трамп неналежним чином казав про проведення розслідування проти головного свого політичного опонента Джо Байдена і його сина Хантера.

Олександр Віндман є уродженцем Києва, його з братами у дитинстві відвіз у США батько. Під час надання свідчень 19 листопада він звернувся до свого батька і подякував йому за вибір покинути СРСР. Віндман був першим свідком Конгресу, який чув скандальну телефонну розмову між Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським

Зміст переговорів настільки обурив офіцера, що він двічі звернувся з офіційною скаргою до головного юридичного консультанта Джона Ейзенберга. Після цього Віндман порушив заборону, введену Білим домом для діючих співробітників адмістраціі, і погодився виступити на закритому засіданні трьох комітетів конгресу у рамках слухань про імпічмент президента США. Також під час надання свідчень Віндман повідомив, що колишній секретар РНБО Олександр Данилюк пропонував йому стати міністром оборони України і він не впевнений, чи це був жарт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram