ГоловнаСвіт

Парламент Німеччини відхилив пропозиції опозиції про скасування санкцій проти Росії

У АдН і Лівій партії вимагали зняття санкцій, вказуючи на їхню неефективність.

Парламент Німеччини відхилив пропозиції опозиції про скасування санкцій проти Росії
Фото: 24 канал

Парламент Німеччини в четвер, 24 жовтня, відхилив пропозиції Лівої партії і партії "Альтернатива для Німеччини" (АдН) про зміну політики щодо Росії.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Проєкт "лівих" називався "Послаблення напруження з Росією - ні продовженню санкцій проти Росії", проти нього проголосували всі партії, крім представників АдН - вони утрималися. Своєю чергою документ АдН під назвою "За нову політику щодо Росії - співпраця замість конфронтації" також відхилили.

Обидві ініціативи супроводжувалися негативною рекомендацією Комітету із закордонних справ бундестагу.

У своєму документі Ліва партія закликала німецький уряд провести роботу з ЄС для зняття економічних санкцій проти Росії, "оскільки вони не є ні ефективними, ні економічно значущими і радше провокують проблеми, ніж вирішують їх". Крім того, "ліві" заявили, що федеральному уряду слід використовувати форум "Петербурзький діалог" як двосторонній інструмент для зниження недовіри між Росією і Німеччиною і для початку "конструктивного діалогу".

Щодо ситуації на сході України, Ліва партія зажадала від Берліна "рішуче вимагати виконання зобов'язань" усіх сторін.

Нагадаємо, європейські санкції проти РФ складаються з декількох пакетів. Першими ввели індивідуальні санкції, їх продовжують що півроку, і зараз вони чинні до 15 березня 2020 року.

Санкції, які забороняють європейським компаніям працювати з окупованим Росією Кримом, чинні до 23 червня 2020 року. Термін дії економічних санкцій минає 31 січня 2020 року.

14 жовтня іспанець Жозеп Боррель, який незабаром стане головою європейської дипломатії, пообіцяв, що зміна складу Єврокомісії не змінить підходів ЄС у питанні санкцій проти Росії, метою яких є повне виконання Мінських угод і відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram