ГоловнаСвіт

Посли 27 країн ЄС погодилися на чергову відстрочку Brexit, - ЗМІ

Нова дата виходу Британії з ЄС поки обговорюється.

Посли 27 країн ЄС погодилися на чергову відстрочку Brexit, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Країни-учасниці Європейського Союзу в середу погодилися з необхідністю чергового відтермінування виходу Британії з Союзу, але поки не затвердили нову дату, на яку переноситься Brexit.

Про це повідомляють західні ЗМІ, передає Інтерфакс-Україна.

"Усі (постпреди ЄС, - ред.) погодилися з необхідністю продовження (дати виходи Великобританії з ЄС, - ред.) для того, щоб уникнути Brexit без угоди", - наводять ЗМІ слова неназваного європейського чиновника.

Однак, за його даними, нову дату поки не обрано. "Тривалість відстрочки як і раніше обговорюється", - сказав він.

Ще одне джерело в структурах ЄС повідомило про те, що сторони все ж схиляються до перенесення дати виходу Великобританії на три місяці. Очікується, що Комітет постійних представників країн ЄС (Coreper) знову збереться в п'ятницю, щоб обговорити питання відстрочки Brexit.

Європейське видання "Політико", в свою чергу, також пише про те, що дипломати і чиновники в ЄС впевнені в тому, що вихід Великобританії 31 жовтня не відбудеться.

Газета нагадує, що раніше голова Євроради Дональд Туск заявив, що радитиме лідерам країн ЄС погодитися перенести Brexit на 31 січня 2020 року.

Однак, як зазначає видання, Франція буде, ймовірно обговорювати можливість менш тривалої відстрочки.

"Чиновники в ЄС говорять, що який би не був результат цих обговорень, очевидно те, що (прем'єру Великобританії, - ред.) Джонсону не вдасться виконати свою обіцянку і здійснити Brexit 31 жовтня", - йдеться в повідомленні "Політико".

Раніше в палаті громад попередньо схвалили угоду щодо Brexit, але в той же час відмовилися від пропозиції уряду завершити ратифікацію в нижній палаті британського парламенту за три дні. У зв'язку з цим Джонсон повідомив, що буде консультуватися з лідерами країн ЄС щодо подальших кроків. Крім того, в очікуванні результату цих консультацій, він заявив про призупинення процедури ратифікації угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram