ГоловнаСвіт

Курди заявили про повне виведення військ із "зони безпеки" в Сирії

YPG повністю виконали свої зобов'язання.

Курди заявили про повне виведення військ із "зони безпеки" в Сирії
Фото: middle-east-online.com

Командувач сирійських демократичних сил Мазлум Абді повідомив віцепрезидента США Майка Пенса про виконання всіх своїх зобов'язань у рамках п'ятиденного перемир'я на північному сході Сирії.

Про це повідомляє Reuters.

"Прийшов лист від генерала Мазлума про те, що вони виконали всі свої зобов'язання відповідно до домовленості, яку ми уклали з Туреччиною про виведення YPG з контрольованої Туреччиною зони безпеки", - заявив представник адміністрації США.

За словами іншого представника Білого дому, дані розвідки свідчать про те, що бійці SDF покинули прикордонні райони.

Нагадаємо, 9 жовтня Туреччина почала військову операцію на території Сирії проти сил Самооборони сирійських курдів (YPG), які Анкара вважає союзником забороненої в Туреччині Курдської робітничої партії (КРП). За два дні до цього, 7 жовтня, США оголосили про виведення своїх військових із прикордонних районів Туреччини і Сирії, тим самим відкривши Анкарі шлях до наступу.

17 жовтня після тривалих переговорів із віцепрезидентом США Майком Пенсом Реджеп Таїп Ердоган погодився на п'ятиденне перемир'я, щоб дати формуванням YPG можливість покинути "зону безпеки" в північній Сирії. Турецький лідер також обіцяв повністю зупинити військову операцію, якщо всі бійці YPG покинуть 30-кілометрову смугу вздовж турецького кордону.

22 жовтня президент Росії і Туреччини домовилися про продовження ще на 150 годин режиму припинення вогню.

Крім того, Москва і Анкара організують спільне патрулювання зони безпеки на сирійській території, прилеглій до кордону з Туреччиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram