ГоловнаСвіт

Україна та Марокко домовилися про видачу засуджених

Заступник голови Мін'юсту Валерія Коломієць підписала з міністром юстиції Марокко Мохаммедом Бен Абделькадером низку договорів про правову допомогу.

Україна та Марокко домовилися про видачу засуджених
Фото: minjust.gov.ua

Україна і Марокко домовилися про екстрадицію і передавання засуджених осіб

Про це повідомляється на сайті Міністерства юстиції.

Зазначається, що заступник міністра юстиції Валерія Коломієць під час робочого візиту в Марокко підписала з міністром юстиції Мохаммедом Бен Абделькадером договори про правову допомогу в кримінальних справах і екстрадицію, про передавання засуджених осіб і про правову допомогу в цивільних і комерційних справах.

Договір про правову допомогу в кримінальних справах і екстрадицію передбачає зобов'язання України і Марокко видавати одне одному громадян, переслідуваних компетентними органами за правопорушення або з метою виконання вироку.

Договір про передавання засуджених осіб посприяє реалізації права засуджених відбувати покарання в державі їхнього громадянства.

Договір про правову допомогу у цивільних та комерційних справах створює правову базу для міжнародної співпраці компетентних органів у сфері цивільного судочинства, дозволяє громадянам звертатися в судові органи іншої держави з метою захисту прав та інтересів, а також визначає механізм взаємного виконання доручень про вручення документів і надання доказів, взаємного визнання та виконання судових рішень.

Крім того, представники двох країн підписали меморандум про взаєморозуміння, який забезпечить можливість обміну знаннями та досвідом між фахівцями міністерств правової, законодавчої, організаційної і функціональної сфер.

Нагадаємо, раніше Україна і Казахстан домовилися про екстрадицію та правову допомогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram