ГоловнаСвіт

Австралійська авіакомпанія встановила рекорд з найдовшого безпересадкового перельоту

Рейс з Нью-Йорка в Сідней тривав 19 годин і 16 хвилин.

Австралійська авіакомпанія встановила рекорд з найдовшого безпересадкового перельоту
Фото: https://skytraxratings.com

Австралійська авіакомпанія Qantas 19 жовтня здійснила історичний безпересадковий переліт з Нью-Йорка в Сідней, повідомляє The Guardian.

Тестовий політ нового Boeing 787-9 Dreamliner зайняв 19 годин і 16 хвилин. Літак подолав 16200 км. Він був повністю заправлений, але не віз вантажу, на борту було всього 50 пасажирів.

Метою польоту було вивчення його можливого впливу на пілотів, екіпаж і пасажирів. Переліт стане найдовшим у світі комерційним рейсом - на цю мить жодна авіакомпанія в світі не виконує такий політ.

Bloomberg пише, що політ став найдовшим безпересадковим рейсом в історії.

Серед пасажирів тестового рейсу, що перебували на борту, був глава Qantas Алан Джойс. Він назвав політ історичним моментом не тільки для компанії та Австралії загалом, але і для всього світу. Джойс зазначив, що палива, яке залишалося на момент приземлення, вистачило б ще на 70 хвилин польоту.

Qantas планує провести тестовий безпосадковий переліт з Лондона в Сідней і за його підсумками ухвалити рішення про включення такого маршруту в свій розклад. Рейс може з'явитися наприкінці 2022 - початку 2023 року.

Як зазначає The Guardian, попит на авіаподорожі неухильно зростає, тому перевізники дедалі більше уваги приділяють ультратривалим перельотам. За оцінками Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA), кількість авіапасажирів на рік зросте з нинішніх 4,6 млрд осіб до 8,2 млрд осіб до 2037 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram