ГоловнаСуспільствоЖиття

Митрополита Епіфанія нагородили "Премією Афінагора з прав людини"

Вручення нагороди відбулося в Нью-Йорку.

Фото: https://www.facebook.com/epifaniy

Предстоятеля Православної церкви України митрополита Епіфанія нагородили "Премією Афінагора з прав людини". Вручення нагороди відбулося в Нью-Йорку в суботу, 19 жовтня. Про це йдеться на сторінці глави ПЦУ у фейсбук.

"Прийняв її не як нагороду для мене особисто, а як нагороду успіху праці тисяч і навіть мільйонів українських православних віруючих на батьківщині і в діаспорі. Бо помісна Українська Православна церква, 15-та в диптиху церков-сестер, наймолодша за часом всеправославного проголошення, але давня і славна за своєю історією, є плодом праці, подвигу, молитов і боротьби багатьох поколінь нашого благочестивого народу", - сказав Епіфаній.

Під час нагородження голова ПЦУ висловив сподівання, що "настане день, коли всі без винятку помісні церкви визнають нашу помісну Православну церкву України рівноправною церквою-сестрою".

Афінагор - церковний діяч ХХ століття, Вселенський патріарх, увійшов в історію за встановлення тісної взаємодії між помісними церквами і поліпшення відносин православної церкви з Папою Римським та іншими релігійними лідерами.

"Премію Афінагора з прав людини" заснували в 1986 році. За словами митрополита, її вручають особі або організації, які "своїми діями, намірами і самовідданістю послідовно демонструють турботу про основні права та свободи віросповідання для всіх людей".

Серед лауреатів премії 39-й президент США Джиммі Картер, 41-й президент США Джордж Буш і його дружина Барбара Буш, Мати Тереза з Калькутти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram