ГоловнаСвіт

Ураган "Доріан" застряг над Багамами

Місцеві жителі просять про допомогу.

Ураган "Доріан" застряг над Багамами
Ураган "Дориан"
Фото: https://edition.cnn.com

Жителі північних Багамських островів просять про допомогу в зв'язку з ураганом "Доріан", який практично нерухомо "завис" над островами.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Деякі жителі залишаються на дахах своїх будинків, не маючи можливості спуститися вниз.

Поступово ураган втрачає силу - у вівторок він ослаб до третьої категорії, але проливні дощі, ураганний вітер і вода, нагнана ним на узбережжя, загрожуватимуть жителям острова Великий Багама ще щонайменше добу. Максимальна зафіксована у вівторок швидкість вітру досягала 205 км/год.

Від "Доріана" на Багамах загинули щонайменше п'ять людей. На східному узбережжі США, куди він може переміститися, як і раніше зберігається режим надзвичайного стану.

Національний центр ураганів США повідомляє, що "Доріан" зараз змістився на північ від Великого Багами, де живуть близько 50 тисяч чоловік. За день ураган перемістився на 20 км. Зараз ураган малорухомий, йому присвоєно третю категорію за шкалою Саффіра-Сімпсона. Однак, жителям Великого Багами як і раніше рекомендують залишатися в сховищах.

Аагентство Багамас Прес опублікувало відео, на якому видно, як пішов під воду госпіталь у Фріпорте; пацієнтів звідти евакуювали. ЗМІ повідомляють, що заблоковані на дахах люди чекають допомоги. Міжнародний аеропорт Багам пішов під воду на два метри.

На одній з місцевих радіостанцій повідомили, що до них надійшло понад 5 тисяч дзвінків з проханнями про допомогу.

Нагадаємо, в кінці серпня влада американського штату Флорида закликала жителів запастися їжею, водою і ліками хоча б на тиждень і бути готовими до проблем з електропостачанням і мобільним зв'язком через наближення урагану "Доріан".

1 вересня він досяг Багамських островів.

У зв'язку з наближенням стихії президент США Дональд Трамп скасував візит до Польщі на заходи до 80-ї річниці Другої світової війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram