ГоловнаСвіт

Конгрес США має намір розслідувати ще одну справу проти Трампа

Демократи повернулися до питання про таємні виплати жінкам в обмін на мовчання.

Конгрес США має намір розслідувати ще одну справу проти Трампа
Фото: EPA/UPG

Палата представників Конгресу США має намір розслідувати таємні виплати Дональда Трампа жінкам, з якими він нібито мав стосунки, в обмін на мовчання. Про це повідомляє The Washington Post.

Розслідуванням займеться Комітет з питань судочинства палати представників Конгресу США.

Уже в жовтні комітет має намір вислухати свідчення осіб, які були причетні до виплат у 2016 році зірці порнофільмів Стормі Деніелс і колишній моделі Playboy Карен Макдугал.

На думку демократів, зараз є достатньо доказів, щоб назвати Трампа співучасником епізоду. Раніше у зв'язку з цією справою колишній особистий адвокат Трампа Майкл Коен був засуджений до 3 років в'язниці. Коен зізнався, що платив гроші за мовчання двом жінкам, у яких нібито був зв'язок з Трампом. Під час обшуків у нього виявили документи, що стосуються виплати Стормі Деніелс 130 тисяч доларів за мовчання про інтимні стосунки з Трампом у 2006-2007 роках, а Карен Макдугал - 150 тисяч доларів від компанії American Media Inc. за погодженням зі штабом президента.

Сам Трамп стверджував, що ніколи не закликав Коена до будь-яких протиправних дій.

Нагадаємо, впливові демократи в Конгресі Сполучених Штатів заявляють, що Конгрес повинен ініціювати процедуру імпічменту Дональда Трампа після підбиття підсумків спеціальним прокурором Робертом Мюллером щодо роботи слідства через втручання Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram