ГоловнаСвіт

У Великій Британії стартувала освітня кампанія про наслідки "Брекзиту"

Зміни зачеплять усі категорії громадян та організацій.

У Великій Британії стартувала освітня кампанія про наслідки "Брекзиту"
Сторонники брексита митингуют под зданием парламента в Лондоне, Великобритания, 15 января 2019.
Фото: EPA/UPG

У Великій Британії стартувала наймасштабніша інформаційна кампанія для громадян і бізнесу про вихід країни з Євросоюзу. Про це сьогодні повідомив уряд Об'єднаного Королівства.

"Ми починаємо нашу нову публічну інформаційну кампанію "Готуйся до "Brexit", яка проходитиме на телебаченні, у соціальних мережах, бігбордах і на інших платформах", - заявили на Даунінг-стріт.

За даними проведених урядом досліджень, тільки половина населення розуміє, що Велика Британія, найпевніше, вийде з ЄС 31 жовтня; 42% представників малого і середнього бізнесу не впевнені, що вони готові до "Брекзиту", і тільки 31% британців цікавилися інформацією, як підготуватися до виходу. 

Вихід з Євросоюзу позначиться як на бізнесі, так і на громадянах, туристах і трудових мігрантах, тому для кожної категорії жителів уряд підготував "чек-лісти", що необхідно перевірити і зробити до 31 жовтня.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон рішуче налаштований здійснити "Брекзит" до 31 жовтня, незважаючи на брак угоди про умови виходу з ЄС. Напередодні Євросоюз відмовився піти на поступки, запропоновані Джонсоном, щодо кордону з Північною Ірландією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram