ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністр Грузії подав у відставку

Нового прем'єра призначать уже завтра.

Прем'єр-міністр Грузії подав у відставку
Мамука Бахтадзе

Прем'єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе подав у відставку. Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

Згідно з конституцією Грузії, повноваження прем'єр-міністра припиняються, щойно він подає у відставку, але уряд продовжить свою роботу до призначення нового прем'єр-міністра.

"Для мене це була велика честь і водночас велика відповідальність. Я був і буду членом команди "Грузинської мрії" та вірним солдатом нашої країни. Я хочу подякувати своїм колегам і побажати їм успіхів з майбутнім прем'єр-міністром", - написав Бахтадзе.

У прощальній публікації Бахтадзе перерахував усі досягнення свого уряду за минулий рік, а також подякував своїм колегам і побажав успіхів наступному прем'єрові, наголосивши, що країна потребує стабільного і впевненого розвитку, що не допускає переслідування короткострокових політичних інтересів.

Голова парламентської більшості Грузії Гія Вольський заявив, що ім'я нового прем'єра оголосять 3 вересня, після засідань політради й парламентської більшості.

За інформацією ЗМІ, на посаді прем'єр-міністра Мамуку Бахтадзе змінить нинішній міністр внутрішніх справ Георгій Гахарія, а на посаду глави МВС повернеться Іраклій Гарібашвілі, який уже керував цим відомством кілька років тому.

Мамука Бахтадзе був затверджений парламентом Грузії 20 червня 2018 року.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram