ГоловнаСвіт

Трамп підписав указ про блокування всіх активів Венесуели в США

Санкції проти уряду Мадуро суттєво посилилися.

Трамп підписав указ про блокування всіх активів Венесуели в США
Военные рядом с портретами покойного Уго Чавеса и переизбранного Николаса Мадуро
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп підписав указ про нові санкції проти Венесуели, спрямованих на блокування активів її уряду на території Штатів. Про це повідомила пресслужба Білого дому.

Нові санкції вводяться на тій підставі, що влада Венесуели перешкоджає діяльності тимчасового президента Хуана Гуайдо, якого США визнали головою держави.

"Все майно і майнові інтереси уряду Венесуели, що знаходяться на території США, заблоковані і не можуть бути передані, оплачені, експортовані, вилучені або іншим чином опрацьовані", - сказано в документі. Під санкції потрапили всі політичні підрозділи, відомства і структури, включаючи Центробанк Венесуели і державну нафтогазову компанію PDVSA.

Разом з тим документ не забороняє проводити операції з працівниками, грантодавцями або підрядниками, а також не забороняє надання населенню Венесуели їжі, одягу і медикаментів, "призначених для полегшення страждань людей".

Нагадаємо, США вперше ввели санкції проти Венесуели 28 січня. Тоді обмеження торкнулися в першу чергу нафтовидобувної компанії, через що Венесуела могла продавати нафту на американському ринку тільки з виведенням коштів на рахунки, непідконтрольні керівництву Ніколаса Мадуро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram