ГоловнаСвіт

У Грузії пройшла багатотисячна демонстрація з вимогою відставки глави МВС

Протести в Тбілісі тривають уже понад тиждень.   

У Грузії пройшла багатотисячна демонстрація з вимогою відставки глави МВС
Фото: On.ge

Кілька тисяч людей узяли участь у протестному ході "Марш свободи" в центрі Тбілісі в суботу, щоб вимагати відставки міністра внутрішніх справ Грузії Георгія Гахарія.

Як повідомляє "Новини-Грузія", до громадських активістів сьогодні приєдналися партія "Європейська Грузія", а також опозиційне об'єднання "Сила в єдності", куди входять заснований Михайлом Саакашвілі ,"Єдиний національний рух" і ще десять політсил.

Вони зібралися в різних місцях, після чого колони злилися в одну й разом попрямували в бік площі Свободи в центрі грузинської столиці. З площі Свободи протестувальники повернулися до будівлі парламенту, де десятий день триває мирна демонстрація.

Протестувальники несли прапори Грузії, України, Литви, Євросоюзу та США, різні банери із закликами до відставки Гахарія. У багатьох у руках були плакати із закривавленим оком і написано "Йди" - так маніфестанти нагадують про жорстокий розгін першої акції вночі проти 21 червня, коли кілька людей утратили зір. На деяких маніфестантах білі футболки з написами червоним кольором "Гахарія, йди".

Для участі в сьогоднішньому ході сотні людей приїхали з інших міст - це мешканці Батумі, Кутаїсі, Телаві, Руставі й Зугдіді.

Нагадаємо, перша акція, що відбулася в центрі Тбілісі ввечері 20 червня, стала відповіддю на візит до Грузії та виступ у вищому законодавчому органі країни депутата Держдуми РФ, члена партії КПРФ Сергія Гаврилова, котрий публічно підтримує незалежність грузинських регіонів Абхазії та Південної Осетії.

У наступні дні по кілька тисяч чоловік щодня збиралися біля парламенту Грузії.

21 червня через протести у відставку подав глава парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram