ГоловнаСвіт

Польський суд засудив до 10 місяців в'язниці чиновника, який організував політ Качинського до Смоленська

Томаш Арабський оскаржуватиме вирок.

Польський суд засудив до 10 місяців в'язниці чиновника, який організував політ Качинського до Смоленська
Фото: EPA/UPG

Суд у Варшаві визнав екс-главу канцелярії прем'єра Польщі Томаша Арабського винним в недбалості під час організації польоту урядового літака в Смоленськ в 2010 році і засудив до 10 місяців ув'язнення. Про це повідомляє RMF24.

"Суд визнав Томаша Арабського винним в тому, що він в період з 16 березня 2010 по 10 квітня 2010 року у Варшаві на посаді глави канцелярії голови Ради міністрів не виконав обов'язків координатора, відповідального за організацію польотів польських військових повітряних суден", - постановив суд.

Суд засудив Арабського до 10 місяців позбавлення волі з відстрочкою вироку на 2 роки. Перед судом постали також кілька його підлеглих. Одного з них засуджено до 6 місяців позбавлення волі, трьох - виправдали.

Позивачами виступили 11 членів сімей загиблих. Вирок суду не є остаточним. Арабський вже заявив, що вважає вирок абсурдним і буде його оскаржувати.

Нагадаємо, в результаті авікатастрофи літака Ту-154 в Смоленську загинули президент Польщі Лех Качинський, рнизка вищих посадових осіб країни, громадських діячів і представників духовенства - всього 96 осіб. Розслідування триває: встановлено, що літак впав у результаті вибуху предмета, що був на борту. Це підтвердила британська експертиза, проведена в 2018-2019 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram