ГоловнаСвіт

У Бангладеш шістьох українців заарештували за підозрою у шахрайстві (оновлено)

Затримані - туристи з Бердичева.

У Бангладеш шістьох українців заарештували за підозрою у шахрайстві (оновлено)
Фото: bdnews24.com

Посольство України в Індії вимагає від МЗС Бангладеш пояснити причину затримання і арешту українців у цій країні. Про це повідомив заступник директора департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич в своєму Твіттері.

"Консул звернувся в МЗС Бангладеш, завтра проведе зустріч в посольстві Бангладеш в Делі і готує відрядження в Бангладеш з метою відвідування в установі утримання громадян України", - написав дипломат.

Кирилич також повідомив, що посольство України підтримує контакт з адвокатом затриманих і рідними.

За інформацією бангладеського видання BDNews24, українців затримали ще 31 травня за підозрою в шахрайстві з банкоматами.

Затримані перервали зв'язок між банкоматами та головними серверами за допомогою телефонних дзвінків і зняли гроші, цитує видання місцеву поліцію. Правоохоронці стверджують, що кошти знімали з банкоматів банку Dutch-Bangla Bank. З рахунків банку нібито зняли близько 3,5 тис. доларів.

Видання також пише, що 3 червня суд заарештував шістьох українців на три доби і приводить їх імена: Денис Вітомський (20 років), Назарій Вознюк (19), Володимир Тріщинський (37), Сергій Українець (33), Олег Шевчук (46) і Валентин Соколовський (37).

Оновлення. Заступник глави Адміністрації президента України Кирило Тимошенко провів зустріч з родичами затриманих українських громадян, повідомляє прес-служба глави української держави.

Зазначається, що 29 травня шестеро друзів-спортсменів віком від 18 до 45 років з м. Бердичів вирушили у туристичну поїздку до Бангладеш. Востаннє родичі спілкувалися з ними по телефону 31 травня. З 1 червня й досі зв'язатися з ними не вдавалося.

"відомо, що шість українців разом із кількома громадянами Румунії та Болгарії були затримані поліцією Народної Республіки Бангладеш. Їм інкримінують пограбування банкомата у складі ОЗГ та спротив представникам місцевої поліції під час затримання", - наголошується у повідомленні.

Також повідомляють, що найближчим часом до Бангладеш вилітає консульська група на чолі з першим секретарем із консульських питань посольства України в Республіці Індія Олександром Громовим, яка на місці має детально з’ясувати ситуацію та надати необхідну допомогу, зокрема у пошуку приватного адвоката для громадян України.

Нагадаємо, в минулого року на київському ринку затримали 24 нелегальних мігрантів з Бангладеш.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram