ГоловнаСуспільствоЖиття

За два роки "безвізом" скористалися понад 2 мільйони українців

Українці зробили за цей час понад 33 мільйони поїздок до Європи.

За два роки "безвізом" скористалися понад 2 мільйони українців
Фото: depositphotos.com/rossandhelen

З початку дії безвізового режиму з Євросоюзом безвізовим режимом скористалися понад 2 мільйони українців. Про це повідомило Представництво України при ЄС в Facebook.

"Безвіз" успішно працює. Громадяни України здійснили понад 33 мільйони поїздок в країни ЄС і Шенгенської зони. В тому числі, перевагами "безвіза" скористалися понад 2 мільйони українських громадян. Це феноменальні цифри", - йдеться в заяві.

У відомстві нагадали, що 11 травня 2017 року Рада ЄС прийняла рішення про скасування віз для короткострокових поїздок для громадян України під час відвідування 30 країн ЄС і Шенгенської зони (за винятком Сполученого Королівства та Ірландії).

"Безвіз" почав працювати 11 червня.

"З дистанції двох років нам приємно пишатися результатами, які відкрили для українських громадян абсолютно нові можливості для подорожей, отримання нових знань, встановлення нових контактів, пошуку друзів. Саме через своїх громадян Україна почала реальну інтеграцію в простір Євросоюзу", - зазначили у відомстві.

Раніше повідомлялося, що українці можуть відвідати без візи 133 країни: 91 без візи взагалі і 42 - з візою після прибуття в країну. У той же час віза буде потрібна українським громадянам для поїздки в 65 країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram