ГоловнаСвіт

Суд у США виніс вирок лобістові "Опозиційного блоку"

Петтен - колишній бізнес-партнер Костянтина Килимника.

Суд у США виніс вирок лобістові "Опозиційного блоку"
Фото: Твиттер

Федеральний суд у Вашингтоні засудив політконсультанта Семюела Петтена до 36 місяців умовно, 500 годин громадських робіт і призначив йому штраф у розмірі 5 тисяч доларів у справі в рамках «російського розслідування» спецпрокурора Роберта Мюллера.

Про це повідомляє Голос Америки.

47-річний Петтен в серпні минулого року визнав провину в лобіюванні інтересів проросійської української партії «Опозиційний блок» серед американських законодавців і журналістів. При цьому Петтен не повідомив про свою лобістську діяльність Міністерству юстиції, порушивши закон «Про реєстрацію іноземних агентів» (FARA).

Петтен - колишній бізнес-партнер Костянтина Килимника, громадянина Росії, якого спецпрокурор Мюллер звинувачує в зв'язках з російськими спецслужбами. Уклавши угоду з обвинуваченням, Петтен також визнав себе винним в покупці для іноземця чотирьох квитків на церемонію інавгурації президента Дональда Трампа на суму 50 тисяч доларів. Оскільки квитки офіційно продаються тільки громадянам США, Петтен придбав їх за дорученням якогось українського олігарха, який потім відшкодував політконсультанту витрати, перевівши гроші на рахунок в кіпрському банку.

Адвокат Петтена просив засудити його клієнта до умовного терміну, наполягаючи на тому, що вчинені ним дії не є настільки важкими в порівнянні з іншими справами про порушення FARA. Обвинувачення не наполягало на певному вироку для Петтена. При цьому прокурори просили суд проявити поблажливість до обвинуваченого, враховуючи допомогу, яку той зробив під час слідства команді Роберта Мюллера.

Нагадаємо, в березні суд у Вашингтоні засудив колишнього главу виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта до 6 років 11 місяців позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram