ГоловнаСвіт

Boeing провела понад 90 тестових польотів нових 737 МАХ

Екіпажі літаків налітали 159 годин після оновлення програмного забезпечення.

Boeing провела понад 90 тестових польотів нових 737 МАХ
Фото: Авиатранспортное обозрение

Авіакомпанія Boeing здійснила 96 тестових польотів літаків 737 MAX після оновлення програмного забезпечення.

Про це заявив гендиректор компанії Денніс Мюленбург, повідомляє CNBC.

"Наш екіпаж здійснив 96 польотів загальним хронометражем 159 годин з оновленим програмним забезпеченням", - зазначив він.

Мюленбург додав, що Boeing уже просунувся в розробці плану щодо коригування спеціального програмного забезпечення для контролю польотів і поліпшення системи тренування пілотів.

Інформації про відновлення польотів 737 МАХ на регулярних рейсах поки що не надходило. З 12 березня для літаків цієї моделі закрито повітряний простір більшості країн світу, включно з Україною. "МАУ" анонсувала скасування деяких рейсів, де були заплановані ці лайнери, через затримки з постачанням літаків.

Нагадаємо, 10 березня пасажирський літак "Боїнг 737 МАХ" авіакомпанії Ethiopian Airlines зазнав аварії на шляху з Аддіс-Абеби в Найробі. Розслідування встановило, що причиною катастрофи став збій електроніки, про який уже було відомо: минулої осені з цієї ж причини розбився новий 737 МАХ в Індонезії. Через збій система неправильно інтерпретує положення літака в повітрі і мимоволі опускає ніс лайнера вниз, звалюючи судно в піке.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram