ГоловнаСвіт

На ринку в Пакистані стався вибух, є постраждалі

За даними місцевих ЗМІ, загинули 16 людей.

Фото: EPA/UPG

12 квітня в пакистанському місті Кветта (провінція Белуджистан) на великому продуктовому ринку прогримів потужний вибух. За словами місцевих чиновників, щонайменше 16 людей загинуло, 30 поранено.

Про це повідомляє Ndtv.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

За даними поліції, вибухнув автомобіль, припаркований на ринку. Влада припускає, що вибух був спрямований проти членів хазарської громади.

Серед жертв - вісім етнічних шиїтських хазарів, а також один співробітник служби безпеки і працівники ринку.

Після випадку на прес-конференції поліція заявила, що не отримувала жодних попереджень про можливий напад на ринок.

Повідомляють, що жодне угруповання ще не взяло на себе відповідальність за напад.

Белуджистан, що межує з Афганістаном та Іраном, є найбільшою, найбіднішою і найнебезпечнішою провінцією Пакистану, на території якої владі протистоять повстанці-сепаратисти, які борються за незалежність для народу белуджів, а також ісламістські бойовики.

Нагадаємо, 4 березня 2019 року Індія і Пакистан відновили обстріли на лінії контролю в індійському штаті Джамму і Кашмір. Індія також стверджує, що Пакистан неспровоковано порушив дводенне перемир'я.

Раніше, 27 лютого, Пакистан збив два літаки ВПС Індії і захопив індійського пілота. У Пакистані заявили, що ВПС Індії завдали ударів по "невійськових цілях". У відповідь Індія збила пакистанський винищувач. Пізніше Пакистан звільнив індійського пілота.

Бойові дії між індійськими і пакистанськими військами в районі Кашміру відновилися в ніч на суботу, 2 березня. Тоді загинули щонайменше чотири людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram