ГоловнаСвіт

Папа Римський поцілував ноги лідерам Південного Судану, закликавши їх зберегти в країні довгоочікуваний мир

У країні зростає занепокоєння через переворот в сусідньому Судані.

Папа Римський Франциск поцілував ноги лідерам Південного Судану, закликавши їх не повертатися до громадянської війни. Про це повідомляє Reuters.

Папа Римський Франциск цілує ноги лідерам Південного Судану
Фото: twitterCindy_Wooden
Папа Римський Франциск цілує ноги лідерам Південного Судану

Папа закликав президента країни Сальва Киіїра, його колишнього заступника Рієка Мачара, який став лідером повстанців, і трьох віце-президентів дотримуватися миру і зобов'язання про створення уряду в наступному місяці.

"Я прошу вас, як братів, залишитися в мирі. Я прошу вас серцем, рухайтеся вперед. Буде багато проблем, але вони не подолають нас. Вирішуйте свої проблеми, - сказав Папа Римський.

"Лідери були вражені, коли 82-річний Папа, що страждає від хронічного болю в ногах, за допомогою своїх помічників став на коліна, щоб поцілувати ноги їм і декільком іншим людям в кімнаті", - пише агентство.

Папа звернувся до лідерів країни, оскільки в Південному Судані зросло занепокоєння, що мирна угода, яка завершила жорстоку п'ятирічну громадянську війну, може опинитися під загрозою через переворот в сусідньому Судані.

Нагадаємо, раніше на цьому тижні президент Судану Омар аль-Башир, який керував країною майже 30 років, подав у відставку в результаті військового перевороту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram