ГоловнаСвіт

У Венесуелі мільйони жителів зіткнулися з нестачею питної води

У країні через відключення електроенергії також закривають школи.

У Венесуелі мільйони жителів зіткнулися з нестачею питної води
Фото: EPA/UPG

Мільйони венесуельців залишилися без водопроводу на тлі масових відключень електроенергії, що змусило президента Ніколаса Мадуро оголосити 30-денне нормування електрики і закриття шкіл.

Без електрики насосні станції не можуть працювати, тому водопостачання обмежено. Вуличні ліхтарі та світлофори гаснуть, насоси на заправних станціях простоюють, немає стільникового зв'язку та інтернету, повідомляє AFP.

"Щоб домогтися послідовності в забезпеченні електрикою, уряд вирішив призупинити шкільні заняття і встановити робочий день до 14:00 в державних і приватних установах", - заявив міністр зв'язку Хорхе Родрігес по державному телебаченню.

Тим часом розгнівані венесуельці вийшли на вулиці Каракаса, щоб висловити протест проти припинення подачі електроенергії і нестачі води.

Нагадаємо, перше масштабне відключення електроенергії в країні сталося 7 березня через аварію на найбільшій гідроелектростанції Венесуели, наступний блекаут, від якого постраждали 16 з 21 штату, стався 25 березня. Третє масштабне відключення зафіксували ввечері 29 березня, воно торкнулося Каракаса й інших великих міст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram