ГоловнаЕкономікаБізнес

Оператори системи розподілу зобов'язані відключити підприємство за заявкою "Укрінтеренерго", - Міненерговугілля

Оператори системи розподілу зобов'язані відключити підприємство за заявкою "Укрінтеренерго", - Міненерговугілля
Фото: LIGA.net

Оператори системи розподілу стануть заручниками, якщо не можна буде відключати того чи іншого споживача через його соцнавантаження, адже це будуть витрати розподільчої компанії.

Згідно із законодавством, постачальник "останньої надії" компанія "Укрінтеренерго" може направити операторам системи розподілу повідомлення про боржників, яких необхідно відключити від постачання електроенергії, а ті зобов'язані відключити. Про це повідомила генеральний директор директорату розвитку енергетичних ринків Міненерговугілля Ольга Буславець, коментуючи ситуацію з невиконанням "Укрінтеренерго" постанови КМУ від 27 березня про невідключення від електроенергії КП "Вода Донбасу", пише УНІАН.

"ОСР (оператор системи розподілу) в принципі, за законом, зобов'язаний відключити, оскільки з моменту попередження від постачальника "останньої надії" всі постачання споживачеві-боржнику - це витрати самого ОСР, що не виконав відключення, і ніхто йому їх не покриє", - пояснила Ольга Буславець.

За її словами, оператори системи розподілу стануть заручниками, якщо буде неможливо відключати того чи іншого споживача через його соціальне навантаження, адже це будуть витрати обласної розподільчої компанії. "Тож не відключивши боржників, ОСР через недоотримані кошти не виконає інвестиційних програм, не оснастить певним обліком споживачів, щоб у новій моделі ринку споживачі могли отримати переваги і якісного постачання електроенергії, і управління своїми рахунками. Ця заморожена ситуація з неплатежами далі буде погіршувати ситуацію фінансових можливостей і технічного стану розподільних компаній", - зазначила Ольга Буславець.

Як раніше повідомляли, з'явилася інформація, що постачальник "останньої надії" компанія "Укрінтеренерго" не врахувала постанови Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019 року і збирається відключити від електроенергії комунальне підприємство "Вода Донбасу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram