ГоловнаСвіт

Facebook посилить правила онлайн-трансляцій після теракту в Новій Зеландії

Терорист у своєму акаунті транслював напад протягом 17 хвилин.

Facebook посилить правила онлайн-трансляцій після теракту в Новій Зеландії
Фото: Depositphotos/MichalLudwiczak

Після подвійного теракту в мечетях Нової Зеландії Facebook має намір посилити правила онлайн-трансляцій. Про це в п'ятницю, 29 березня, заявила головний операційний директор компанії Шеріл Сендберг, пише агентство AFP.

"Як реакцію на теракт, ми вживаємо три заходи: посилення правил для Facebook Live, посилення боротьби з порушенням ненависті на наших платформах і підтримка Нової Зеландії", - цитує Сендберг агентство.

Як пояснила Сендберг, в майбутньому компанія заборонить використання функції Facebook Live для тих користувачів, хто раніше був помічений в порушенні встановлених стандартів спільноти.

Крім того, Facebook інвестує в програмне забезпечення для швидкого виявлення відредагованих версій відеороликів або інших зображень насильства Німецька хвиля.

Очікується, що відповідні закони внесуть до парламенту країни вже наступного тижня. Компаніям-порушникам загрожують мільярдні штрафи, а їх менеджерам - тюремне ув'язнення, заявив раніше глава уряду Австралії Скотт Моррісон.

Нагадаємо, 15 березня в новозеландському місті Крайстчерч озброєні люди під час п'ятничної молитви напали на дві мечеті. У теракті загинули 50 осіб.

Головний підозрюваний - 28-річний австралієць і житель Нової Зеландії Брентон Таррант, протягом 17 хвилин транслював у своєму акаунті все, що відбувається.

Таррант залишив на місці злочину 74-сторінковий антиіммігрантський маніфест, в якому пояснив, ким він був, і свої мотиви нападу. Він заявив, що він "28-річний білий австралієць і расист". У маніфесті він також згадав Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram