ГоловнаСвіт

До і після отруєння Скрипалів біля російського посольства була "незвичайна активність", - ЗМІ

Співробітники британської розвідки зауважили безпрецедентно часті приїзди і від'їзди в березні 2018 року.

До і після отруєння Скрипалів біля російського посольства була "незвичайна активність", - ЗМІ
Бывший сотрудник ГРУ Скрипаль и его дочь Юлия за несколько часов до отравления.
Фото: mk.ru

Секретні служби Великобританії зафіксували "незвичайну активність" біля російського посольства в Лондоні за кілька днів до і після отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на джерело, знайоме з перебігом слідства.

Співробітники MI5, MI6 і центру урядового зв'язку зауважили "часті приїзди і від'їзди" з посольства, які джерело назвало "безпрецедентними". Спецслужби розслідують зростання активності біля посольства Росії в ці дні, додав співрозмовник газети.

Нагадаємо, Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли 4 березня 2018 року в Солсбері. Великобританія стверджує, що до отруєння причетні два співробітники ГРУ, які в'їхали в країну за паспортами Руслана Боширова і Олександра Петрова. Згідно з розслідуванням The Insider і Bellingcat, їх звати Олександр Мишкін і Анатолій Чепіга.

Восени минулого року з'явилося ім'я третього підозрюваного - Сергія Федотова. У лютому в розслідуванні Belingcat стверджувалося, що третього підозрюваного в злочині звати Денис Сергєєв, він - високопоставлений офіцер ГРУ і випускник Військово-дипломатичної академії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram