ГоловнаСвіт

Росія відклала виробництво "конкурента Boeing" через американські санкції

США зупинили постачання композитних матеріалів розробника літака.

Росія відклала виробництво "конкурента Boeing" через американські санкції
Фото: EPA/UPG

Росія змушена відкласти серійне виробництво пасажирського літака МС-21 через американські санкції, пише ТАСС з посиланням на гендиректора "Ростех" Сергія Чемезова.

"У зв'язку з тим, що американці зупинили постачання композитних матеріалів, ми переходимо на свої композитні матеріали", - заявив він. Через це термін запуску МС-21 в серійне виробництво "дещо зсувається" - до кінця 2020 року. Раніше передбачали, що перші літаки будуть закладені вже наприкінці цього року.

Про те, що санкції США проти АТ "Аерокомпозит" (входить у "Ростех") призвели до припинення поставок композитних матеріалів для крила МС-21 з США і Японії, написав у січні російський "Коммерсант".

Композитне крило було головною особливістю МС-21. Відмова від нього поховає всю економіку проекту, вказує видання The Bell. Ідеться про найбільш конкурентний сектор світового авіапрому - вузькофюзеляжні середньомагістральні лайнери. МС-21, за задумом російських виробників, претендує на ту саму нішу, що і Boeing 737 і Airbus A320, а також новітній китайський літак Comac C919.

Найбільший стартовий замовник МС-21 - російський "Аерофлот", який має контракт на 50 лайнерів.

МС-21 - другий цивільний літак російської розробки після Sukhoi Super Jet-100 (експлуатується з 2011 року). Він розрахований на здійснення польотів на відстані близько 6 тис. км і створюється як заміна лайнерам Ту-154 і Ту-204/214.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram