ГоловнаСвіт

Опозиційна партія покинула парламент Болгарії

Депутати-соціалісти заявили, що припиняють свою роботу на невизначений термін.

Опозиційна партія покинула парламент Болгарії
Фото: bgflags.com

Депутати опозиційної Соціалістичної партії Болгарії (BSP) затвердили рішення покинути парламент на невизначений період. Про це повідомляє Reuters.

Національна рада BSP затвердила таке рішення через останні змін до виборчого кодексу Болгарії, які, за словами опозиції, знижують імовірність проведення чесних виборів. Соціалісти контролюють 79 із 240 місць у парламенті.

BSP, яка є спадкоємицею комуністичної партії Болгарії, заявляє, що законодавство ухвалено "в інтересах компаній і олігархів, а залаштункові партійні домовленості - тільки в інтересах певних партій". Опозиція висунула низку умов, за яких залишиться в парламенті, в тому числі вибори нової центральної виборчої комісії, повернення до попередніх положень про преференційне голосування.

Поправки ухвалено після 14-годинної сесії минулого тижня, в результаті чого підвищено поріг для преференційного голосування і затверджено поступове введення електронного голосування замість паперових бюлетенів на двох основних виборах у Болгарії цього року.

Нагадаємо, в травні в Болгарії пройдуть європейські вибори, а в жовтні - вибори в місцеві органи влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram