ГоловнаСвіт

Кількість недобросовісних туристів з Ізраїлю в Україну збільшилася, - Держприкордонслужба

Їх не впускають в країну і повертають назад.

Кількість недобросовісних туристів з Ізраїлю в Україну збільшилася, - Держприкордонслужба
Фото: kbp.ua

Зростання відмов у в'їзді в Україну ізраїльським громадянам пов'язаний зі збільшенням недобросовісних туристів з Ізраїлю.

Про це в коментарі LB.ua повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

«Дійсно, кількість громадян Ізраїлю, яким відмовляється у в'їзді в Україну, збільшилася, але це не пов'язано з якимось злим умислом української сторони. А з тим, що все більше поїхало недобросовісних туристів, які не мають з собою достатньої кількості коштів, не можуть підтвердити мету і програму своєї поїздки», - сказав Слободян.

Так, протягом останнього тижня відбулося кілька резонансних випадків: у середу повернуто 14 ізраїльтян, в четвер - 10, а перед вихідними, в п'ятницю - вже 35 туристів і ще плюс 26 членів ультраортодоксальної групи. Представник ДПСУ зазначив, що раніше теж були випадки відмови ізраїльтянам у в'їзді в Україну, хоча їх було менше.

Крім того, в Україні продовжено режим посилених заходів пропуску іноземців через державний кордон України. «Це стосується всіх, в тому числі і громадян Ізраїлю», - додав він.

Як повідомлялося, в останні дні почастішали випадки відмови у в'їзді в Ізраїль для громадян України.

"З ізраїльського боку доходило до 20% з кожного літака повернення наших громадян. Мені доводилося постійно відпускати під свою відповідальність десятки українців, затриманих в Ізраїлі. Вчора повернули з України 14 осіб, а Ізраїль повернув 54! За день!!!", - заявив депутат ВР Георгій Логвинський.

Логвинський додав, що після відмови у в'їзді 35 ізраїльтянам в аеропорту Бен Гуріон в Ізраїлі затримали літак зі 140 громадянами України, проте пізніше їх усіх пропустили на територію країни.

Депутат зазначив, що два роки на різних рівнях від Прем'єр-міністра, до міністра МВС Ізраїлю були дані обіцянки вирішити проблему з відмовами в'їзду нашим громадянам. Результати наших спілкувань якщо і дали позитивні зрушення, то незначні.

Нагадаємо, за неофіційними даними кількість українських нелегалів в Ізраїлі може досягати 50 тис. чоловік. У 2017 році влада Ізраїлю визнала Україну безпечною країною, в якій немає військових дій, а серед тих, що претендують на статус біженця, знайшли багато самозванців, яким почали масово відмовляти і депортувати їх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram