ГоловнаСвіт

Німецькі спецслужби фіксують істотне збільшення кібератак на критичну інфраструктуру

У другій половині 2018 хакери здійснили 157 атак.

Німецькі спецслужби фіксують істотне збільшення кібератак на критичну інфраструктуру
Немецкие спецслужбы фиксируют существенное увеличение кибератак
Фото: autocentre.ua

За даними німецьких спецслужб, в країні суттєво зросли кількість і масштаб хакерських атак на життєво важливі інфраструктурні об'єкти.

Про це в неділю, 17 лютого, повідомило видання Welt am Sonntag з посиланням на неопубліковану статистику Федерального відомства з безпеки в сфері інформаційних технологій (BSI).

"Основна мета зловмисників - саботаж: перешкода забезпеченню населення водою і електроенергією, пошкодження комунікаційних систем і порушення іншої повсякденної діяльності, пише видання", - йдеться в матеріалі.

У другій половині 2018 BSI стало відомо про 157 хакерських атаках на системи критичної інфраструктури. З них 19 стосувалися електричних мереж. За попередні 12 місяців відомство зафіксувало 145 кібератак такого характеру, роком раніше - 34.

При цьому експерти підкреслюють, що насправді ця кількість ще більша, оскільки провайдери часто не розголошують інформацію про хакерські атаки або спроби злому, побоюючись зіпсувати репутацію.

Служби безпеки Німеччини вважають, що за цими кібератаками часто стоять закордонні секретні служби.

Нагадаємо, в червні 2018 контррозвідка Німеччини попередила про загрозу кібератак з Росії. У липні низка німецьких ЗМІ, а також організація зі сфери хімічних досліджень зазнали кібератаки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram