ГоловнаСвіт

У Німеччині через страйк у восьми аеропортах скасовано сотні рейсів

Профспілка вимагає підвищити оплату праці співробітників служб безпеки аеропортів до 20 євро на годину.

У Німеччині через страйк у восьми аеропортах скасовано сотні рейсів

Працівники служб безпеки німецьких аеропортів продовжують вимагати підвищення зарплат. На 15 січня страйки заплановано в восьми містах. Уже скасовано сотні рейсів, повідомляє DW.

Заплановано попереджувальні страйки в аеропортах Франкфурта-на-Майні, Бремена, Дрездена, Ерфурта, Гамбурга, Ганновера, Лейпцига і Мюнхена, повідомила в понеділок, 14 січня, профспілка Ver.di.

Страйк є попереджувальним перед новими переговорами щодо підвищення зарплат працівників служб безпеки, які заплановані на 23 січня. Профспілка вимагає підвищити оплату праці близько 23 тис. співробітників служб безпеки аеропортів до 20 євро на годину. Роботодавці натомість запропонували менше збільшення зарплат, при цьому ставки працівників у східній Німеччині будуть рости повільніше, ніж у їхніх колег на заході.

Профспілка різко розкритикувала цю пропозицію, заявивши, що працівники не повинні отримувати на шість євро менше тільки через місце, де вони народилися.

Точна кількість скасованих на 15 січня рейсів поки невідома. Оператор франкфуртського аеропорту Fraport повідомив про скасування щонайменше 470 рейсів із запланованих близько 1200. Раніше страйки вже відбулися в аеропортах Берліна, Дюссельдорфа, Кельна і Штутгарта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram