ГоловнаСвіт

Євродепутати закликали британців відмовитися від Brexit

Голосування за угодою щодо Brexit очікується 15 січня.

Євродепутати закликали британців відмовитися від Brexit
Фото: pixabay.org

Напередодні голосування в Лондоні за угодою про вихід Великобританії з Євросоюзу понад сто депутатів Європарламенту звернулися у відкритому листі до британців, закликаючи скасувати Brexit.

Про це повідомляє DW з посиланням на видання німецької медіагрупи Funke.

"Ми просимо вас ще раз подумати про вихід з ЄС в інтересах майбутніх поколінь", - закликають депутати в проекті звернення, яке повинно бути опубліковано на початку тижня в Великобританії.

Якщо ж британці передумають виходити з ЄС, євродепутати підтримають це рішення і в подальшому будуть працювати з ними для "реформування і поліпшення Європейського Союзу".

"Ми хочемо послати сигнал народу, а також Палаті громад і дати зрозуміти: якщо британці вирішать залишитися, то їм будуть раді", - заявив євродепутат від німецького Християнсько-демократичного союзу Петер Лізе, який також підписав звернення.

У той же час, прем'єр Великобританії Тереза Мей закликає британських парламентаріїв проголосувати за угоду щодо Brexit, інформує dpa.

"Я прошу депутатів врахувати наслідки їх дій для британського народу і нашої демократії", - йдеться в плані виступу Мей, яке опинилося у розпорядженні інформагентства. Прем'єр закликає британських парламентаріїв підтримати варіант угоди про вихід Сполученого Королівства з ЄС, адже "втілення в життя результатів референдуму" - це їх "борг".

Нагадаємо, що голосування за угодою щодо Brexit очікується 15 січня.У разі провалу голосування уряд в триденний термін повинен надати "план В" щодо виходу Великобританії зі складу ЄС.

Великобританія покине Євросоюз 29 березня незалежно від того, буде підтримано угоду про "Брекзит" чи ні. У грудні Мей говорила, що відмова схвалити узгоджений з Брюсселем варіант "брекзиту" призведе до втрати стабільності в країні, а також спровокує загрозу дострокових виборів або повного скасування "брекзиту".

Угода про вихід Великобританії зі складу ЄС - це документ на 585 сторінок, що має обов'язковий для виконання характер і встановлює умови виходу Британії з ЄС. Серед іншого, він зобов'язує Лондон заплатити Брюсселю 39 млрд фунтів у рахунок раніше прийнятих зобов'язань перед європейським бюджетом, роз'яснює права громадян ЄС, які проживають у Великобританії, і британських громадян в країнах ЄС і передбачає механізм, при якому межа між Північною Ірландією і Ірландською Республікою залишиться повністю відкритою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram