ГоловнаСвіт

У Німеччині закрилася остання шахта з видобутку кам'яного вугілля

У Німеччині закрилася остання шахта з видобутку кам'яного вугілля
Фото: www.dtek.com

У Німеччині в п'ятницю, 21 грудня, закрилася остання шахта з видобутку кам'яного вугілля. В урочистій церемонії на шахті Prosper-Haniel в Ботропі у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр констатував, що до кінця підійшла "частина німецької історії", без якої сама країна і її розвиток упродовж останніх двох століть були б немислимі.

Штайнмайєр висловив упевненість в тому, що Рурська область і надалі відіграватиме важливу роль в енергетиці Німеччини, повідомляє Немецкая волна.

За його словами, тут, завдяки густій мережі вищих навчальних закладів та численних ініціатив щодо підтримки нових починань, створено об'єднання з дослідницьких центрів і підприємств, які забезпечать в майбутньому "сталий розвиток енергетичних опцій".

Президент ФРН високо оцінив важку і небезпечну працю гірників. Штайнмайєр подякував профспілкам, які разом з державою сприяли мирному і відповідальному згортанню видобутку кам'яного вугілля в Німеччині.

Як повідомлялося, в Британії остання глибока вугільна шахта закрилася три роки тому.

З початку 2018 року в Великобританії виробництво електроенергії з "зелених" джерел вперше перевищило продуктивність теплоелектростанцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram