ГоловнаСвіт

У Джибуті заарештували джихадиста, причетного до теракту в Charlie Hebdo

Ім'я Петера Шерифа є у списку "найбільш розшукуваних".

У Джибуті заарештували джихадиста, причетного до теракту в Charlie Hebdo
Фото: EPA/UPG

В африканській Республіці Джибуті арештовано Петера Шерифа - одного з найбільш розшукуваних французьких терористів, повідомляє RFI.

За даними Le Monde, 36-річний терорист, який називає себе Абу Хамза, був духовним лідером братів Куаші, що атакували редакцію сатиричного тижневика Charlie Hebdo. Уродженець 19 округу Парижа переховувався від французьких спецслужб з 2011 року. На цей час він навіть не перебував у офіційному розшуку у справі атаки на журнал. Однак його ім'я, як і раніше, є у списку "найбільш розшукуваних".

Про саме затримання, яке відбулося 16 грудня, відомо поки що дуже мало, пише газета. На цей момент французькі інстанції не задіяні в юридичних процедурах.

У результаті збройного нападу на редакцію Charlie Hebdo 7 січня 2015 року загинули 12 осіб. Напад здійснили брати Шериф і Саїд Куаші, які заявили про свою приналежність до угруповання "Аль-Каїда". Вони були вбиті під час спецоперації.

Їхній спільник Амеді Кулібалі 9 січня того ж року застрелив співробітницю поліції на південній околиці Парижа, а потім захопив заручників у магазині Hyper-Cacher і там убив ще чотирьох осіб. Поліція застрелила Кулібалі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram