ГоловнаСвіт

Конкурс на вакансію в посольствах становить у середньому 14 заяв на одне місце, рекорд - 27 заяв, - держсекретар

Переможця заздалегідь не визначено, третина конкурсів проходять повторно.

Конкурс на вакансію в посольствах становить у середньому 14 заяв на одне місце, рекорд - 27 заяв, - держсекретар
Фото: sharij.net

МЗС України є лідером серед інших міністерств з оновлення кадрового складу через відкриті конкурси.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю сказав державний секретар МЗС України Андрій Заяць.

"На закордон у середньому 14 заяв на одне місце, рекорд - 27 заяв на одне місце", - сказав держсекретар.

За його словами, остаточні цифри за 2018 рік називати ще рано, бо конкурси ще тривають. "Але з тих, які вже завершені, то за 11 місяців ми винесли на конкурс 140 посад. Це дуже багато, ніяке інше міністерство (в силу того, що інші міністерства проводять конкурси тільки в свій апарат, а ми - також до закордонних дипломатичних установ) не провело такої величезної роботи", - сказав Заяць.

На ці 140 посад - у посольствах 121 посада, 19 посад у центральному апараті (в тому числі 9 посад керівного складу, категорії "Б") було подано 1028 заяв, "що теж дуже багато".

При цьому з усіх 140 оголошених конкурсів 90 закінчилися визначенням переможця, а 50 безрезультатно - кандидати на заміщення цих посад не відповідали очікуванням.

"Коли мене колеги або журналісти запитують, що, мовляв, у МЗС усі конкурси заздалегідь визначені, тому не варто брати в них участь, то я не вдаюся до тривалих дискусій, а просто наводжу ці цифри - вони, як правило, є найбільш переконливими. Це є відповіддю на голослівні звинувачення про те, що переможець заздалегідь завжди визначений", - сказав держсекретар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram