ГоловнаСвіт

За рік з МЗС України п'ятеро дипломатів були звільнені за дисциплінарні проступки, - держсекретар

Триває процес очищення зовнішньополітичної служби.

За рік з МЗС України п'ятеро дипломатів були звільнені за дисциплінарні проступки, - держсекретар
Фото: Макс Требухов

У 2018 році з МЗС України було звільнено за дисциплінарні проступки п'ятьох дипломатів.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю сказав державний секретар МЗС України Андрій Заяць.

"За цей рік, якщо я не помиляюся, приблизно 5 колег були звільнені за результатами дисциплінарних проваджень", - сказав держсекретар.

За його словами, в МЗС України триває процес очищення, хоча і не такими темпами, як би хотілося. "Скажу відверто, що рік тому в мене були, напевно, занадто оптимістичні надії на те, якими темпами можна буде цього баласту позбавлятися. Але процес розпочато. Буквально минулого тижня я підписав наказ про звільнення з дипломатичної служби одного з колег за підсумками дисциплінарного провадження. Це консул в одній з європейських країн, який не з'являвся на робочому місці декілька днів. А коли з'явився, то був у нетверезому стані", - сказав Заяць.

Він додав, що в зв'язку з цим покладає надії на закон про дипслужбу, який набув чинності 19 грудня. "Розроблено практично всі нормативно-правові акти, необхідні для його імплементації, робота над частиною вже на завершальній стадії. І ось тоді з'являться ще додаткові інструменти для того, щоб процес оздоровлення і зміцнення дипслужби відбувався швидшими темпами", - сказав він.

"Сила дипломатичної служби полягає не в тому, щоб приховувати наявні внутрішні проблеми, а в тому, щоб їх визнавати і долати", - додав держсекретар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram